Sådan tjener du penge som rejsebureau

Der er ingen tvivl om, at rejser har været en af de hårdest ramte industrier gennem pandemien. Efterspørgslen efter at rejse er stadig høj, og mere end halvdelen af de efterspurgte siger, at de vil rejse på ferie senere i år. Så rejsebureauerne gør sig klar og forventer et bookingboom.

 

Hvor mange penge tjener rejsebureauer?

Dette kommer ned til visse faktorer såsom typen af kunder, ekspertiseniveau og evnen til at tilbyde specialiserede tjenester. Der er mange, der tjener op til sekscifrede indkomster. Forskellige former for ansættelse for et rejsebureau:

 

  • Arbejder som medarbejder,
  • Arbejder gennem en franchise
  • Etablering af selvstændig virksomhed

 

Uanset hvilken ansættelsesgruppe du falder ind i, er der flere måder at generere indkomst på, så lad os opdele de mest almindelige måder at tjene penge på som rejsebureau:

Provision

Uanset hvilken service du bestiller til din klient vil du tjene en kommission; dette fungerer på procentbasis og kan komme fra booking af hoteller, krydstogter, restauranter, ture eller billeje osv. Når du arbejder som medarbejder, betales provisionen normalt direkte til din arbejdsgiver og vil blive registreret og udbetalt til dig i slutningen i måneden.

Servicegebyrer

Før 1990’erne blev en stor del af indkomsten tjent gennem flybilletter, men denne kommission blev brat skåret ned, da teknologien udviklede sig, og kunderne var i stand til at booke deres billetter online. Nu er det almindelig praksis at opkræve et servicegebyr fra kunder ved bestilling af fly. Det samme gebyr kan pålægges ved reservation af ferier, hoteller eller krydstogter. Da du tilbyder en professionel service, kræver det derfor et gebyr. Servicegebyrer kan opkræves til en timepris eller som et fast gebyr, alt afhængig af dine præferencer.

Konsulenthonorarer

Mange andre brancher opkræver konsulentgebyrer, så hvorfor skulle rejser være anderledes? Ved at markedsføre dig selv som rejsekonsulent deler du din ekspertise og bør tage betaling i overensstemmelse hermed. Oprettelse af rejseplaner kræver tid og forskning, så et konsulenthonorar vil blive pålagt. Gruppereservationer kan være et logistisk mareridt, så det vil også være velkomment at have nogen til at styre processen mod et gebyr.

Netto/Private priser

Et rejsebureau kan købe private billetpriser på forhånd fra en leverandør: du køber priserne lave, sætter pris på dem og sælger højt. Dette vil vise sig at være særligt lukrativt omkring ferieperioden og også for forretningsrejsende, der er villige til at bruge mere for at holde sig til deres tidsplan.

Specialiserede tjenester

I dag ønsker rejsende at udforske nye og unikke steder, så du kan vælge at specialisere dig i et specifikt område. For eksempel involverer destinationsbryllup store grupper, der tilbyder en større indtægtsmulighed. Også par er mere tilbøjelige til at bruge store penge på deres bryllupsrejse med langt væk og eksotiske destinationer som præference, du vil arbejde med større budgetter, hvilket resulterer i en højere rejsebureau kommission.

 

Kunder, der bestiller deres rejser selvstændigt, kan resultere i store besparelser. Det kan dog efterlade kunden ubeskyttet, hvis noget skulle gå galt. I disse usikre tider vil sikkerhed være altafgørende, så booking gennem en agent giver tryghed.

Premium fortegnelser

Hvis du har en professionel hjemmeside som genererer meget trafik, kan du overveje at sælge annonceplads på din virksomheds hjemmeside. Dette kunne være en anden måde at tjene penge på som rejsebureau. Mange rejseselskaber vil betale ekstra for en premium-notering, da det statistisk set kan øge deres eksponering med op til 50 % og vil også generere dig en ekstra indtægtskilde.