Bloker det blå lys fra dine skærme på ferien

Bruger du dine elektroniske apparater meget i hverdagen? Sidder du med computeren på arbejde? Og så med mobilen om aftenen? Og igen om morgenen? Ser du også fjernsyn et par timer om dagen? Synes du, det har taget overhånd, men ved du ikke helt hvordan du skal gøre noget ved det? Det er meget simpelt. Du skal starte med at blokere det blå lys fra dine skærme på ferien, hvilket du kan gøre på flere måder.

Læs mere herunder om, hvad blåt lys er, hvorfor du skal holde dig fra det på din ferie, og hvordan du faktisk gøre det.

Hvad er blåt lys?

Blåt lys er det lys, som alle dine elektroniske apparater udsender. Det er meget vigtigt med lys, men blåt lys er ikke særligt sundt, og det kan forringe din søvn, fordi du bliver udsat for alt for meget lys om aftenen, hvor det er mere naturligt at få mindre lys. Sidder du og tænker; ”Hvad er det blå lys?” Læs mere her.

Hvorfor skal jeg holde mig fra det på min ferie?

Du skal holde dig fra det på din ferie, fordi det kan være en god idé at undlade at få så meget blåt lys på tidspunkter, hvor du faktisk ikke behøver det. Det kan eksempelvis være på din ferie. Det kan desuden være sundt for hele din familie, hvis I undlader at bruge jeres elektroniske apparater for meget på ferien.

Hvordan gør jeg?

Der er flere måder, du kan gøre det på. Du kan tage en kold tyrker sammen med din familie og simpelthen bare lade være med at bruge computer, fjernsyn og mobil. Hvis du ikke føler, at det er en mulighed, kan du også købe blue light briller til hele familien, så I slet ikke behøver at blive udsat for blåt lys, når i ser fjernsyn og bruger computer og mobil.